Monday, October 19, 2009

First Love

Cinta pertama tuh mmg manis bila dikenang. Semua org mesti ade first love masing2x kn. Well, kalu x semua pn maybe kebanyakan la. Tp tu lah first love x semestinye berakhir ke jinjang pelamin kan. Betul la kata org mencintai x semestinya memiliki. Bila dh kena batang hidung sendiri barulah rse cam btol je ayat tuh.

Aku pon ade gak first love. Kenapa aku bley trjatuh chenta ngan dia pon aku x tau. Just ati aku nih terpikat kat dia nk wat cmner lg kan. Bak kata org dari mata turun ke ati. Btul2x bahaya la panahan mata nih. Pesal aku tetibe tulis psal first love nih eh??aku pon musykil.hua3x..act tetibe aku teringat kat my first love.

Aiseh, ati jgnlah mudah menangis. Sebenarnye one day aku dpt tau yg si dia tuh single lg smpi skrg. Entah tggu sape agaknya (tgu aku kot...ekeke). First love mmg manis tp bnde nih wat ati aku sakit. X de ubat yg dpt hilangkan sakit aku nih. Act aku pon sama je cm dia single smpi skrg. huhu. My friend ckp yg aku nih ssh nk terime org lain after si dia tuh. Bila aku pikir2x balik ade btul gak kata2x kwn aku tuh. Sebabnye....aku pernah reject sorang mamat nih. isk kesian plak bila aku igt bnde tuh (sory ye). Aku just x leh trime orang lain pas dia ok.

Maybe others bley je trime org lain senang2x cmtuh je kn. Tukar psgn cam tkar baju je. Kalu kita senang menerima cinta baru pon x elok jgk sbnrnye. Bagi aku tuh ibarat yg kasih syg dia kt someone tuh sng2x je bley hilang then replace ngan org lain. Tetibe dh ade pengganti baru. Aku x leh trime lelaki yg cmtuh. Cm nk nangis pon ade rsenye. Ya ALLAH kuatknlah ati aku. Aku x nk nangis lg. Kalu jodoh aku still ngan dia aku terima, tp kalu bkn pon aku redha je. Maybe Tuhan nk bagi jodoh yg sesuai ngan aku, sbb Dia tau ape yg sebaik-baiknya utk aku dan seluruh umatnya. Amin...

3 comments:

shazanaosman said...

btol tuh..
saya stuju 100%..
memg x ske kt manusia yg jnis senang tukar cinta...mcm yg mr posto ni ckp la...mcm tukar bj...

sy terpikir gk...actually manusia yg mcm tu tahu x ape sebenar erti cinta???..hrmm

miSSeRah said...

first lOve mmg manis...sgt manis...tp xsemestinye luv s'pas tue x semanis y first....kkdg first luv kte tue blum tentu cinta sejati kte...hu3x....jdkn ape y berlaku sbg guideline lam mencr cinta......uh!cinta sgt susah~

eilah_1912 said...

biarlah takdir menentukan segalanya..kte mmg xtau ape akan berlaku pd masa hadapan..kalo nk bercinta biarlah kte btol2 ready nk trima seseorang dlm hidup kte..kalo juz nk puaskn nafsu semata baik xyah la nk bercouple2..wat ape couple kalo dlm ati trsimpan rase benci pd si die..erm..pikir2kanlah..our journey masih jauh lg..kalo rase berseorangan ingtlah ade 'seseornag' yg yg xpernah lupa kt kte walau sesaat pn iaitu Dia Yang Satu..